ON SOM

On som

Casa Les Germanes és a Gramuntell  (la Segarra, Lleida), un poblet de 25 habitants enmig de camps de conreu de cereal i ametllers, on sembla que el temps s’ha aturat.

La serenitat que s’hi respira no la trobareu gairebé enlloc més. Des d’aquí podreu fer passejades per la muntanya o enmig dels camps i podreu veure animals en el seu hàbitat natural: ocells de totes menes, conills, mussols, guineus, àguiles, porc senglars, teixons, perdius…

Previous
Next

A la Segarra, el territori és auster. La gent entranyable. Les pedres, amigues. Aquí els cereals tenyeixen de verd uns camps que al juny agafen el color de l’or, quan cau la tarda. És una terra poc intervinguda per la mà de l’home. El paisatge no ha canviat gaire en els darrers segles. La pau, el silenci i la natura d’aquesta comarca ens va captivar tant que ja no vam voler marxar mai més. Estarem encantades si voleu venir a viure aquesta experiència a casa nostra. Volem agrair la generositat d’alguns enamorats de la Segarra que ens han cedit les seves fotografies, per tal de poder mostrar la bellesa d’aquest territori. Podeu seguir-los als comptes d’Instagram: @somsegarra @blancamj @eloysarrat @christyanmartosphoto @montfalcom i @bernat_fuertes

Gramuntell és a 10 minuts de Cervera, capital de la Segarra, un lloc amb tots els serveis i comerços i amb una vida cultural i festiva molt activa.

Què visitar?

L’oferta de llocs interessants de La Segarra i de les comarques que l’envolten és rica i variada. Però si hi ha una cosa que destaca és la seva oferta patrimonial. La Segarra era terra de frontera i, per tant, s’hi van construir multitud de castells, viles closes i torres defensives per aturar l’expansió de l’Al-Andalus. Tant és així, que sovint es coneix La Segarra com a “Terra de Castells”.

 

Si vols veure més fotos de la zona: www.somsegarra.cat

CERVERA

Montfalcó Murallat

L'AMETLLA DE SEGARRA

Torre de Vallferosa

FLOREJACS

GUIMERÀ

Ens trobem en un país eminentment agrícola amb els cereals com a conreu estrella. Al voltant, un entramat de petits pobles, alguns dels quals no han canviat gairebé gens des de l’edat mitjana (Montfalcó Murallat). D’altres han crescut, com és el cas de la capital de la comarca, Cervera, centre d’interès per la seva Universitat i la seva Passió, una de les representacions més antigues d’Europa.

PROPOSTES D’ACTIVITATS I FESTES
ametller florit