Ruta dels Castells del Sió

Ruta dels Castells del Sió

Que la Segarra és terra de castells ja ho saps, oi? Doncs avui et presentem una ruta que segur que t’agradarà tan com a nosaltres: la ruta dels Castells del Sió.

Al s. X-XII, en plena reconquesta de les zones conquerides pels àrabs, es van construir un munt de castells, ermites i altres “mostres” d’aquest reconqueriment i que feien de xarxa defensiva del territori (els anomenats “castells de frontera” que separaven els comptats catalans i l’Al-Àndalus àrab). I a la riba del riu Sió, en trobem uns quants i nosaltres hem triat aquests…

 

Aquesta ruta és apte per fer-la en cotxe, tot i que tens variacions de la ruta per fer-la en BTT o si t’agrada caminar, pots fer-ne un tros a peu, ja que discorre en un paisatge pla i tranquil, dominat pels camps de cereals i en alguns trossos, la llera del riu Sió.

En aquesta ruta trobaràs castells que es poden visitar per dins i d’altres que només podràs admirar des de fora. A la web de Castells de LLeida tens tota la informació i pots reservar les visites.

Aquí unes fotos de les nostres visites…

Castell de les Pallargues

casa_les_germanes

Castell Molí de Ratera

Castell de Florejacs

Vil·la closa de Montfalcó Murallat

Aquesta ruta pel patrimoni històric i la riquesa rural de la Segarra es pot fer durant mitja jornada i acabar fent l’àpat al restaurant de Montfalcó o ja t’arribes fins a Cervera, on hi ha un ampli ventall de restaurants on triar.

Un altre dia, et proposarem una nova ruta per la nostra estimada Terra de Castells…